Welkom bij de Bibliotheek van het Catharina Ziekenhuis
Via deze website kunt u op diverse manieren zoeken in de catalogus. Behalve zoeken in de catalogus kunt u met de voorgeprogrammeerde knoppen meteen doorschakelen naar e-books, e-tijdschriften, databanken, richtlijnen, links en publicaties van medewerkers van het ziekenhuis. De catalogus bevat circa 10.000 titelbeschrijvingen.
Het aanvragen van kopieŽn van artikelen en het lenen van boeken is beperkt tot de medewerkers van het Catharina Ziekenhuis.
Heeft u vragen over deze website of over de dienstverlening van de bibliotheek dan kunt u mailen naar:infobib@catharinaziekenhuis.nl>
Via onderstaande links gaat u snel naar enkele veel gebruikte databanken. Zoekt u een andere databank? klik dan op Databanken in het menu.
Cinahl
Cochrane Library
Full Text Finder
PubMed
Santeon Verpleegkundige Kennisbank
SMART Imagebase
UpToDate
Wetenschappelijk jaaroverzicht
Jaarlijks stelt de bibliotheek een overzicht samen van wetenschappelijke publicaties die (mede) geschreven zijn door medewerkers van het Catharina Ziekenhuis. Medewerkers van de bibliotheek zoeken in PubMed naar tijdschriftartikelen waarin het Catharina Ziekenhuis als affiliatie wordt genoemd. Mogelijk zijn er medewerkers die wetenschappelijke publicaties op hun naam hebben staan, maar waarbij het Catharina Ziekenhuis niet als affiliatie wordt genoemd (maar bv. de universiteit). Of publicaties die niet opgenomen zijn in PubMed, denk hierbij ook aan boeken, hoofdstuk in een boek en proefschriften. Ook deze publicaties willen we graag opnemen in het wetenschappelijk jaaroverzicht. Graag ontvangen we de gegevens van de betreffende publicaties via een mail aan: infobib@catharinaziekenhuis.nl. Met als onderwerp: Wetenschappelijke publicatie tbv jaarlijks overzicht
Het gaat om publicaties die voldoen aan de volgende criteria:
WI-1: Wetenschappelijk artikel in peer reviewed internationaal tijdschrift met impactfactor.
WI-2: Wetenschappelijk artikel in peer reviewed internationaal tijdschrift zonder impactfactor.
WN: Wetenschappelijk artikel in peer reviewed nationaal tijdschrift zonder impactfactor.
WB/WBC: Wetenschappelijke publicatie als boek of bijdrage aan boek, inclusief proceedings, proefschriften.